როგორ გავაკეთოთ სტაფილოს პუდინგი?

  • An'na
  • დეკემბერი 23, 2015

სტაფილოს პუდინგიეს არის 1877 წლის  სტაფილოს პუდინგის თანამედროვე რეცეპტი.

 

ინგრედიენტები:

  • 3/4 ჭიქა ფქვილი
  • 1/2 ჩაის კოვზი ცომის გასაფხვიერებელი
  • 3/4 ჩაის კოვზი მარილი
  • 3/4 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1/4 ჩაის კოვზი მიხაკი
  • 3/4 ჭიქა ქიშმიში
  • 3/4 ჭიქა მოცხარი
  • 1/3 ჭიქა კარაქი ან მარგარინი
  • 1/3 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი სოდა
  • 1 კარგად ათქვეფილი კვერცხი
  • 3/4 გახეხილი უმი სტაფილო
  • 3/4 გახეხილი უმი კარტოფილი
  • 3/4  ჭიქა რბილი პურის ნამცეცები

ნაბიჯი 1:

აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, ცომის გასაფხვიერებელი, მარილი, დარიჩინი და მიხაკი. შემდეგ დაამატეთ ქიშმიში. აურიეთ ისე რომ ხილი დაიფაროს გარეთა ფენით.

მოცხარი

ნაბიჯი 2:

აურიეთ კარაქი/მარგარინი შაქართან ერთად ცალკე ჯამში. გახსენით სოდა კარგად ათქვეფილ კვერცხში და შემდეგ თანდათანობით შეურიეთ კარაქისა და შაქრის ნარევს. დაამატეთ გახეხილი სტაფილო, კარტოფილი და პურის ნამცეცები.

სტაფილო

ნაბიჯი 3: 

გაურიეთ ეს ნარევი ხილის ნარევში და მოურიეთ. გაალღვეთ 4 ჭიქა კარაქი. დააფარეთ ალუმინის ფოლგა და დაამაგრეთ.

ცომი

ნაბიჯი 4:

დაორთქლეთ ორსაათ-ნახევრის განმავლობაში, შემდეგ მოხადეთ ალუმინის ფოლგა და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოიღეთ და შეინახეთ მაცივარში.

სტაფილოს პუდინგი

მიირთვით ლიმონის სოუსთან ან რაიმე ისეთ სოუსთან, რომელიც მოუხდება.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.