როგორ გავაკეთოთ სტაფილოს პუდინგი?

  • An'na
  • December 23, 2015
  • 0

სტაფილოს პუდინგიეს არის 1877 წლის  სტაფილოს პუდინგის თანამედროვე რეცეპტი.

 

ინგრედიენტები:

  • 3/4 ჭიქა ფქვილი
  • 1/2 ჩაის კოვზი ცომის გასაფხვიერებელი
  • 3/4 ჩაის კოვზი მარილი
  • 3/4 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1/4 ჩაის კოვზი მიხაკი
  • 3/4 ჭიქა ქიშმიში
  • 3/4 ჭიქა მოცხარი
  • 1/3 ჭიქა კარაქი ან მარგარინი
  • 1/3 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი სოდა
  • 1 კარგად ათქვეფილი კვერცხი
  • 3/4 გახეხილი უმი სტაფილო
  • 3/4 გახეხილი უმი კარტოფილი
  • 3/4  ჭიქა რბილი პურის ნამცეცები

ნაბიჯი 1:

აურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, ცომის გასაფხვიერებელი, მარილი, დარიჩინი და მიხაკი. შემდეგ დაამატეთ ქიშმიში. აურიეთ ისე რომ ხილი დაიფაროს გარეთა ფენით.

მოცხარი

ნაბიჯი 2:

აურიეთ კარაქი/მარგარინი შაქართან ერთად ცალკე ჯამში. გახსენით სოდა კარგად ათქვეფილ კვერცხში და შემდეგ თანდათანობით შეურიეთ კარაქისა და შაქრის ნარევს. დაამატეთ გახეხილი სტაფილო, კარტოფილი და პურის ნამცეცები.

სტაფილო

ნაბიჯი 3: 

გაურიეთ ეს ნარევი ხილის ნარევში და მოურიეთ. გაალღვეთ 4 ჭიქა კარაქი. დააფარეთ ალუმინის ფოლგა და დაამაგრეთ.

ცომი

ნაბიჯი 4:

დაორთქლეთ ორსაათ-ნახევრის განმავლობაში, შემდეგ მოხადეთ ალუმინის ფოლგა და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოიღეთ და შეინახეთ მაცივარში.

სტაფილოს პუდინგი

მიირთვით ლიმონის სოუსთან ან რაიმე ისეთ სოუსთან, რომელიც მოუხდება.

წინა «
შემდეგი »