როგორ დავამზადოთ ყავა გრანიტა?

  • An'na
  • დეკემბერი 4, 2014

გრანიტაყავა გრანიტა შესასიშნავი გზაა შევუერთდეთ სლუშის სასმლის მომხმარებლებს.

 

ინგრედიენტები:

  • 3 ს/კ ხარისხიანი ადგილობრივი ყავის მარცვლები
  • 2 2/3 გ (75გ) (1/4 ჭიქა) შაქარი
  • 17 გ (500მლ) (2 ჭიქა) ადუღებული წყალი
  • აეროზოლის ათქვეფილი კრემი (მუსი).

 

ნაბიჯი: 1

ავიღოთ ჯამი და შიგნით მოვათავსოთ შაქარი და ყავის მარცვლები. ჩავასხათ ადუღებული წყალი და ვურიოთ, მანამდე სანამ შაქარი სულ არ გაიხსნება.

 

ყავის მომზადება

ნაბიჯი: 2

გავცრათ ნარევი საცერში და ჩავასხათ კონტეინერში. კონტეინერი მივდოთ გვერძე, იმისათვის რომ გამაგრდეს.

ყავა

ნაბიჯი: 3

გამაგრების შემდეგ გამოვიყენოთ პოლოეთილენის პარკი, რათა დავფაროთ კონტეინერის ზედაპირი. ამის შემდეგ კონტეინერი მოვათავსოთ საყინულეში 2 საათით.

ყავის გაყინვა

ნაბიჯი: 4

2 საათის შემდეგ კონტეინერი გამოვიღოთ მაცივრიდან. მოვაშოროთ პოლიეთილენის პარკი და ყავის მასის დასამტვრევად გამოვიყენოთ ჩანგალი.

გაყინული ყავა

ნაბიჯი: 5

ბევრი მორევით თქვენ მიიღებთ ცივ ნარევს, უფრო ცივ სლუშის. ისევ დავაფაროთ პოლიეთილენის პარკი, და შევდოთ საყინულეში კიდევ 30 წუთი.

სლუში

 

ნაბიჯი: 6

გამოვიღოთ კონტეინერი საყინულიდან და მოვაშოროთ პოლიეთილენის პარკი. გამოვიყენოთ ჩანგალი, რომ დავტეხოთ მასის პატარ–პატარა ფირფიტები.

 

ყინულის დამტვრევა

ნაბიჯი: 7

გამოვიყენოთ კოვზი, რომ მოვათავსოთ გრანიტა ჭიქებში. მოვასხათ მუსი.

გრანიტა ჭიქაში

 

 

გემრიელად მიირთვით! 

 

წინა «
შემდეგი »

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.