როგორ მოვამზადოთ აჭარული ხაჭაპური?

  • An'na
  • იანვარი 16, 2016

ხაჭაპურიეს არის ქართული აჭარული ხაჭაპურის მომზადება, არატრადიციული მეთოდით. რეცეპტით მზადდება ერთი ულუფა.

 

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • პიცის ცომი
  • 1 პატარა შეკვრა გახეხილი ყველი ფეტა
  • 1 პატარა შეკვრა გახეხილი ამერიკული ყველი

1. 230 გრადუსზე გაახურეთ ღუმელი.

2. აურიეთ 2 კვერცხი ფეტასთან და ამერიკულ ყველთან.

3. დარწმუნდით რომ პიცის ცომი გამღვალია. ხელის გული გაივსეთ ცომით. გააბრტყელეთ ცომი წრიულ ფორმაზე. გაბრტყელების შემდეგ, მიეცით მას ამერიკული ფეხბურთის ბურთის ფორმა.დასრულების შემდეგ, ცომის ბოლოები დაკეცეთ პიცის ცომივით.

ცომი

4 .ამოავსეთ გული ყველით მთლიანად. შედეთ ხაჭაპური ღუმელში და გამოაცხვეთ 20 წუთით ან სანამ ცომი ოქროსფერი გახდება.

5. გამოიღეთ ცომი ღუმელიდან. ჩანგლით გააკეთეთ ხვრელი და შემდეგ ამ ხვრელში ჩააგდეთ კვერცხი.

კვერცხი

6. კვერცხის ირგვლივ დაამატეთ ყველი. შედეთ ხაჭაპური ისევ ღუმელში, სანამ კვერცხი არ მომზადდება, დაახლოებით 5-7 წუთით.

7. გამოიღეთ ხაჭაპური ღუმელიდან და გემრიელად მიირთვით.

წინა «
შემდეგი »

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.