როგორ მოვამზადოთ ბოსტონის კრემის ტორტი?

  • An'na
  • იანვარი 8, 2016

მზადააააათქვენი საკუთარი პეროგის გამოცხობა არც ისე რთულია – ახალი, შესანიშნავი დესერტი. თქვენ გააოცებთ თქვენ სტუმრებს, როდესაც მიიტანთ მას მაგიდასთან და როდესაც ისინი შეგეკითხებიან, თუ სად იყიდეთ იგი თქვენ უპასუხებთ ის თქვენი გამომცხვარია!

 

ინგრედიენტები:

  • 80 მლ რძე
  • 4 სადილის კოვზი მცენარისეული კარაქი
  • 4 კვერცხი
  • 140 გრამი ფქვილი
  • 140 გრამი შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი გასაფხვიერებელი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილი
  • მწიკვი მარილი

საკონდიტრო კრემისთვის:

  • 500 მლ რძე
  • 6 კვერცხის გული
  • 1 შეფუთვა ვანილი
  • 25 გრამი გამდნარი კარაქი
  • 150 გრამი შაქარი
  • 60 გრამი ფქვილი
  • 150 მლ ათქვეფილი ნაღები

ჭიქურასთვის:

  • 220 გრამი პატარა ნაჭრებად დაჭრილი, შავი შოკოლადი
  • 220 გრამი ცხელი კრემი

ნაბიჯები:

1. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუს ცელსიუსამდე. აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. დაამატეთ ჯამსი ფქვლი, გამოსაცხობი ფხვნილი, მარილი და ცოტა აურიეთ.

2.  გააკეთეთ ცომი პეროგისთვის. ჩაასხით რძე და დაამათეთ კარაქი სხვა ჯამში და გადადგით გვერდზე. შემდეგ მიქსერის ჯამში გატეხეთ კვერცხი დაამატეთ შაქარი და მაღალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ, სანამ მასა არ გახდება გაფუებული. სამი წუთის შემდეგ შეგიძლიათ სიჩქარეს დაუწიოთ. დაამატეთ ვანილი, კოვზის მესამედი ფქვილი, რძე და კარაქი. შემდეგ ნელ–ნელა ამატეთ ფქვილი და რზე პატარ–პატარა პორციებით იქამდე, სანამ არ გამოიყენებთ ბოლომდე. გააჩერეთ მიქსერი და აიღეთ ცომიანო ჯამი.

თქვიფეთ

3. გამოაცხვეთ პეროგი. ჩაასხითთ ცომი ფორმაში და გამოაცხვეთ 25–30 წუთის განმავლობაში, სანამ ბოლომდე არ დამზადდება.

4. მოამზადეთ საკონდიტრო კრემი. დაამატეთ შაქარი, ფქვილი, რძე, კვერცხის გული და კარგად ათქვიფეთ. დარჩენილ რძეში გახსენით ვანილის შეფუთვა.

თქვიფაა

5. გავაგრძელოთ კრემის მზადება. დავდგათ ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და გავახუროთ. ჩაასხით ცხელი რძე კვერცხიან მასაში. შემდეგ ნელა მოურიეთ და ეს ყველაფერი ჩაასხით რძიან ქვაბში. ამა მასას კარგად მოურიეთ იქამდე, სანამ არ გახდება მოხარშული კრემის კონსისტენციის. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდა და დავამატოთ ვანილი, ნაღების კარაქი და ავთქვიფოთ იქამდე, სანამ არ  გამოვა ერთფეროვანი მასა. შემდეგ დააფარეთ ქვაბს პოლიეთილენის პარკი და შედეთ მაცივარში, იმისათვის რომ კარგად გაცივდეს.

გაცივება

6. გამოიღეთ პეროგი ღუმელიდან. შეამოწმეთ გამოცხვა თუ არა კბილის ცხირით . თუ ჩარჭობის შემდეგ ჩხირს ცომი ამოყვა, ესეიგი მზად არ არის, მაგრამ თუ არაფერი არ ამოყვა მაშინ მზადაა. და გააციეთ.

7. მოამზადეთ შოკოლადისა და ნაღების გლუვი მიქსტურა. ჩაყარეთ შოკოლადი ცხელ ნაღებში და ურიეთ იქამდე, სანამ შოკოლადი არ დადნება.

8. დაამთავრეთ კრემის მომზადება. გადმოიტანეთ გაციებული კრემი ჯამში. მსუბუქად ათქვიფეთ, შემდეგ დაამატეთ ერთი კოვზი ათქვეფილი ნაღები და კარგად აურიეთ.

კრემი მზადაააა

9. გაჭერით პეროგი. შემდეგ გადმოიეღეთ ფორმიდან და მოაცალეთ პერგამენტის ქაღალდი. გააციეთ და გაჭერით შუაზე ისე, რომ გამოვიდეს ორი ტორტის ფენა.

10. მოამზადეთ ტორტი. კარგად წაუსვით კრემი შუაში და გვერდებზე. შემდეგ  დაადეთ მეორე ფენა და მოასხით შოკოლადისა და ნაღების გლუვი მიქსტურა.

მორთვა

11. პეროგი მზადაა. მიიტანეთ სუფრასთან და მიირთვით გემრიელი სადილის შემდეგ ან უბრალოდ ყავასთან ერთად. თქვენ თუ გსურთ შეგიძლიათ იგი გასაციებლად შედოთ მაცივარში. ეს უბრალოდ მას მისცემს უფრო კარგ გემოს.

მზადაა

წინა «
შემდეგი »