როგორ მოვამზადოთ დარიჩინის ნამცხვარი საახალწლოდ?

  • An'na
  • დეკემბერი 25, 2015

ნამცხვარიეს რეცეპტი შეგიძლიათ კვირებით და თვეებით ადრე გააკეთოთ ახალ წლამდე და შემდეგ შეინახოთ მაცივარში, სანამ მზად არ იქნებით მის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები:

  • 225 გრამი ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • 2 ჩაის  კოვზი მიწის დარიჩინი
  • 225 გრამი უმარილო კარაქი
  • 225 გრამი კრისტალური შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილის ესენცია

ნაბიჯი 1:

ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი მარილი და დარიჩინი და გადადგით გვერდზე.

ნაბიჯი 2:

ელექტრული მიქსერით მოურიეთ კარაქს სანამ კრემივით არ იქნება.  შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და გააგრძელეთ მორევა სანამ ნარევი არ გახდება ღია ფერის.

კვერცხი და შაქარი

ნაბიჯი 3:

შეურიეთ კვერცხები და ვანილის ესენცია. შემდეგ ნარევი ნელ-ნელა ჩაასხით კარაქის ნარევში.შემდეგ დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები და იქამდე მოურიეთ, სანამ ძალიან კარგად არ მოირევა.

კრემი

ნაბიჯი 4:

დაყავით ცომი 4 ნაწილად, შემდეგ დაამრგვალეთ 5 სმ დიამეტრის მქონდე ცომებად. გაახვიეთ ფოლგაში და გაყინეთ ან გააგრილეთ გამაგრებამდე.

ცომი

ნაბიჯი 5:

გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსამდე. წაუსვით ცხიმი ორ საცხობ ქაღალდს.

ნაბიჯი 6:

მჭრელი დანით დაჭერით ცომი 5 მმ ზომის ცომებად.ცომები დააწყვეთ გამოსაცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ ფერს შეიცვლის. შემდეგ გააციეთ

ცომები

მზადაა!

ნამცხვარი

წინა «
შემდეგი »