როგორ მოვამზადოთ თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს ჩიზქეიქი?

  • An'na
  • თებერვალი 7, 2016

ჩიზქეიქიეს არის  გემრიელი თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს ჩიზქეიქის რეცეპტი, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება.

 

ინგრედიენტები:

  • 200 გრამი კოჭას ნიგვზის ბისკვიტი
  • 100 გრამი კარაქი, დამდნარი
  • 250 გრამი შაქარი
  • 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 400 გრამი ცხიმიანი კრემ-ყველი
  • 300გრამი თეთრი შოკოლადი
  • 3 ლიტრი კრემი
  • ½ სუფრის კოვზი ჟელატინი
  • ახალი ჟოლო
  • ჟოლოს სიროფი და შაქრის ჭიქურა მოსართავად

1.დაფშხვენით ბისკვიტი ცომის გასაბრტყელებლით. აურიეთ დაფშხვნილი ბისკვიტი, დამდნარი კარაქი და 100 გრამი შაქარი.

2.გადაასწორეთ ნარევი ზემოდან.

3.შედგით მაცივარში სულ მცირე 10 წუთით.

4.დიდ ჯამში, შეურიეთ კრემ-ყველი და ლიმნის წვენი. დაადნეთ თეთრი შოკოლადი და დაამატეთ კრემ-ყველის ნარევს.

5.ათქვიფეთ კრემი დარჩენილ შაქართან ერთად და შემდეგ ჩაასხით კრემ-ყველის ნარევთან. მოურიეთ კარგად.

6.გახსენით ჟელატინი ნახევარ ჭიქა ადუღებულ წყალში და დაამატეთ ნარევს.

7.ნარევის ნახევარი ჩაასხით ფორმაში. დააყარეთ ჟოლო და დაასხით დარჩენილი ნარევი. დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით.

8.დაჭერით ჩიზქეიქი 6-8 ნაჭრად. დაადეთ 2 ან 3 ჟოლო თითოეულ ნაჭერზე. მოასხით ჟოლოს სიროფი და მოაყარეთ შაქრის ჭიქურა.

ჩიზქეიქი

წინა «
შემდეგი »

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.