როგორ მოვამზადოთ კონიაკის გვირგვინები?

  • An'na
  • დეკემბერი 25, 2015

გვირგვინიეს არის შვედური ტრადიციული  საახალწლო ნამცხვრები, რომელსაც კონიაკი აძლევს საუკეთესო თვისებებს.

 

ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა/300 გრამი უმაღლესი ხარისხის ან ჩვეულებრივი ფქვილი
  • 200 გრამი კარაქი
  • 2-3 ჩაის კოვზი კონიაკი
  • 1/3 ჭიქა შაქარი

ნაბიჯი 1:

ფქვილი განათავსეთ ხის საჭრელ დაფაზე. ამოჭერით მრგვალი ადგილი.

ფქვილი

ნაბიჯი 2:

დააგდეთ კარაქი ფქვილის ამოჭრილ ადგილას, შემდეგ კი დაამატეთ შაქარი და კონიაკი. მოზილეთ ძალიან კარგად.

ცომი

ნაბიჯი 3:

დატოვეთ ცივ ადგილას მთელი ღამის განმავლობაში. დააფარეთ ნესტიანი ჩაის ტილო, თუ პრობლემა გაქვთ მწერებთან.

ნაბიჯი 4:

გაახურეთ ღუმელი 175-200 გრადუსამდე.

 ნაბიჯი 5:

დაჭერით ცომი 20 სანტიმეტრი სიგრძის მქონე ცომებად და დაახლოებით ფანქრის სისქედ. შემდეგ კი ცომი გადაგრიხეთ.

გრეხილი

ნაბიჯი 6:

დაგრეხილი ნაწილების ბოლოები შეაერთეთ ერთმანეთთან. გამოსაცხობ ლანგარზე დააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი. შემდეგ კი დაალაგეთ ნამცხვრები სათითაოდ. გამოაცხვეთ  დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გააციეთ

გემრიელად მიირთვით!

გვირგვინი

კომენტარის დატოვება

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.