როგორ მოვამზადოთ კონიაკის გვირგვინები?

  • An'na
  • December 25, 2015
  • 0

გვირგვინიეს არის შვედური ტრადიციული  საახალწლო ნამცხვრები, რომელსაც კონიაკი აძლევს საუკეთესო თვისებებს.

 

ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა/300 გრამი უმაღლესი ხარისხის ან ჩვეულებრივი ფქვილი
  • 200 გრამი კარაქი
  • 2-3 ჩაის კოვზი კონიაკი
  • 1/3 ჭიქა შაქარი

ნაბიჯი 1:

ფქვილი განათავსეთ ხის საჭრელ დაფაზე. ამოჭერით მრგვალი ადგილი.

ფქვილი

ნაბიჯი 2:

დააგდეთ კარაქი ფქვილის ამოჭრილ ადგილას, შემდეგ კი დაამატეთ შაქარი და კონიაკი. მოზილეთ ძალიან კარგად.

ცომი

ნაბიჯი 3:

დატოვეთ ცივ ადგილას მთელი ღამის განმავლობაში. დააფარეთ ნესტიანი ჩაის ტილო, თუ პრობლემა გაქვთ მწერებთან.

ნაბიჯი 4:

გაახურეთ ღუმელი 175-200 გრადუსამდე.

 ნაბიჯი 5:

დაჭერით ცომი 20 სანტიმეტრი სიგრძის მქონე ცომებად და დაახლოებით ფანქრის სისქედ. შემდეგ კი ცომი გადაგრიხეთ.

გრეხილი

ნაბიჯი 6:

დაგრეხილი ნაწილების ბოლოები შეაერთეთ ერთმანეთთან. გამოსაცხობ ლანგარზე დააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი. შემდეგ კი დაალაგეთ ნამცხვრები სათითაოდ. გამოაცხვეთ  დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გააციეთ

გემრიელად მიირთვით!

გვირგვინი

წინა «
შემდეგი »