როგორ მოვამზადოთ ბანანის პეროგი?

  • An'na
  • დეკემბერი 24, 2015

მზადააამ სტატიაში გავიგებთ როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ბანანის პეროგი კრემით. ამ რეცეპტით გამოდის 8 ულუფა.

 

ინგრედიენტები: 

ფირფიტა:

  • 1/3 ჭიქა ცხიმი
  • 1 ჭიქა ფქვილი გამოცხობისათვის
  • 1/4 ჩაის კოვზი მარილი
  • 3-4 სადილის კოვზი ცივი წყალი

    შიგთავსი:

  • 2/3 ჭიქა შაქარი
  • 1/4 ჭიქა სიმინდის კრახმალი
  • 1/2 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1 ჭიქა ათქვეფილი ნაღები
  • 3 ჭიქა რძე
  • 4 დიდი კვერცხის გული,ოდნავ ათქვეფილი
  • 2 სადილის კოვზი დარბილებული ნაღების კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილი
  • 2 დიდი, დაჭრილი ბანანი

მეთოდი1: ფირფიტა

 ნაბიჯი 1:  გავახუროთ რუმელი 250 გრადუსამდე.

 ნაბიჯი 2: ავურიოთ ფქვილი, მარილი, ცხიმი ერთმანეთში. იქამდე ვურიოთ, სანამ არ გახდება უხეში ნამცეცების ფორმის.

ცხიმი

ნაბიჯი 3: დავამატოთ წყალი, თითო სადილის კოვზი და ვურიოთ იქამდე სანამ არ შეწყვეტს ჯამზე მიწებებას. საჭიროებისამებრ დავამატოთ კიდევ 1-2 ჩაის კოვზი წყალი.

ნაბიჯი 4: გავაბრტყელოთ ცომი ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და მივცეთ მას მრგვალი ფორმა, 5 სანტიმეტრის სიმაღლის.

ცომი

ნაბიჯი 5: ფრთხილად მოვათავსოთ ცომი პეროგის ფორმაში. ფორმაში შევასწოროთ ცომის ნაპირები.

დახუჭუჭულება

ნაბიჯი 6: ჩანგლით დავხვრიტოთ ცომის ძირი და ნაპირები.

ჩანგალა

ნაბიჯი 7: გამოვაცხოთ 8-10 წუთის მანძილზე.

მეთოდი 2: შიგთავსი

 ნაბიჯი 1: ავურიოთ ერთმანეთში შაქარი, სიმინდის სახამებელი და მარილი. შემდეგ დავამატოთ რძე და ვთქვიფოთ. ვადიღოთ ეს მასა საშუალო ცეცხლზე 6 წუთის მანძილზე, სანამ არ გასქელდება. ადუღების შემდეგ ურიეთ 1 წუთი.

ჯამა

ნაბიჯი 2: ნახევარი მასა აურიეთ კვერცხის გულებთან ერთად, შემდეგ შეურიეთ დარჩენილ მასას,  ურიეთ ერთი წუთის განმავლობაში და შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.

კვერცხი

ნაბიჯი 3: დაუმატეთ ნაღების კარაქი, ვანილი და აურიეთ. დაალაგეთ დაჭრილი ბანანი ფირფიტაზე და ზემოდან მოასხით ეს მასა. გააციეთ მაცივარში 2 საათი.

ბანანი

ნაბიჯი 4: მიიტანეთ მაგიდასთან ათქვეფილი ნაღებით და დაჭრილი ბანანით სურვილისამებრ.

მზადაა

წინა «
შემდეგი »