როგორ მოვამზადოთ ლეღვის ბლინები?

  • An'na
  • თებერვალი 2, 2016

ბლინებინებისმიერი ბლინისთვის შეიძლება სიკვდილი, თუმცა ლეღვის ბლინებისთვის განსაკუთრებით! ეს არის მათი მარტივი და უგემრიელესი რეცეპტი.

 

ინგრედიენტები:

  • 360 მლ რძე
  • 4 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 250გ ფქვილი
  • 4 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 ჩაის კოვზი გამოსაცხობი ფხვნილი
  • 1 ჩაის კოვზი საჭმელი სოდა
  • 2 ჩაის კოვზი მიწის დარიჩინი
  • 2 ჩაის კოვზი მარილი
  • 2 კვერცხი
  • 60გ დამდნარი კარაქი
  • ზეთი
  • 8 სუფრის კოვზი დაჭრილი გამხმარი ლეღვი
  • 10 სუფრის კოვზი შემწვარი ნუშის ფანტელები

1.შეურიეთ რძე და ძმარი პატარა ქვაბში და დადგით დაბალ ცეცხლზე.როდესაც კარგად აირევა,გადადგით გასაციებლად 5 წუთით მაინც.

2.დიდ ჯამში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, გამოსაცხობი ფხვნილი, საჭმელი სოდა,დარიჩინი და მარილი.

3.პატარა ჯამში აურიეთ კარაქი და კვერცხი.

4.შეურიეთ დიდი და პატარა ჯამის შიგთავსი.

5.დაასხით ზეთი პატარა ტაფაზე და გააცხელეთ.დაასხით ორი უზარმაზარი სავსე კოვზი ბლინის ცომი ტაფაზე.

6.დაამატეთ ნუში და ლეღვი. გამოაცხვეთ და ატრიალეთ,სანამ თითოეული მხარე არ იქნება ოქროსფერი-მოყავისფრო ფერის. გაიმეორეთ იგივე დანარჩენი ცომისთვისაც და შეინახეთ სითბოში.

7.მოემსახურეთ თაფლთან ან კრემთან ერთად და სიამოვნება განიცადეთ!

 

 

წინა «
შემდეგი »

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.