როგორ მოვამზადოთ საზამთროს წვენი?

  • An'na
  • იანვარი 10, 2016

ბროწეულიანი წვენიმოამზადეთ საზამთროს წვენი, რომ ჩააქროთ თქვენი წყურვილი საფხულის ცხელ დღეს. ქვემოთ ნახსენებ რეციპტებში თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ საზამთროს გამოწურვის ან გაცხელების გზა. თქვენ ასევე შეგიძლიათ შექმნათ გამაცოცხლებელი ბროწეულისა და საზამთროს ნარევი.

 

არევის დრო: 5-10 წუთი

მომზადების დრო: 5 წუთი

ჯამში: 10-15 წუთი

მეთოდი: საზამთროს წვენის ათქვეფა

შემოიკრიბეთ ინგრედიენტები. თქვენ დაგჭირდებათ:

  • 1 უკურკო საზამთრო
  • დაფხვნილი შაქარი და თაფლი გემოსთვის
  • ცივი წყალი და ყნულის კვადრატები

1. მოათავსეთ საზამთრო დასაჭრელ დაფაზე. მოაცალეთ სქლი კანი და დაჭერით მსუქან დაჭრებად. შემდეგ მოათავსეთ მსუქანი ნაჭრები ჯამში, რეზინის კონტეინერში ან ლანგარზე. გამოიყენეთ ჩანგალი ხელის მაგივრად, რო თავიდან აირიდოთ გაფუჭება.

ჩანგალი

2. მოათავსეთ საზამთრო ბლენდერში. დაამათეთ დაფხვნილი შაქარი ან თაფლი, თუ გსიამოვნეთ.

  • ათქვიფეთ საზამთროს ნაჭრები და გამატკბილებლები და შეამოწმეთ კონსისტენცია.
  • დაამატეთ წყალი თხელი წვენისთვი და ყინულის კვადრატები სქელი წვენისთვის.

3. ათქვიფეთ კარგად, სანამ წვენი არის გლუვი. ჩაასხით წვენი ყინულებთან ერთად მაღალ ჭიქაში.

მზად

მეთოდი 2 გაცხელებული საზამთროს წვენი

შემოიკრიბეთ თქვენი ინგრედიენტები. თქვენ დაგჭირდებათ:

  • 7 პიტნა
  • 1 1/2 ლიმონის წვენი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 პატარა უთესლო საზამთრო

1. საზამთროს მოაჭერით ქერქები. დაჭერით სქელი ზომის ნაჭრებად. ათქვიფეთ სქელი ნაჭრები, პიტნა და ლიმონის წვენი იქამდე, სანამ ნარევი არ გახდება გლუვი.

2. ჩაასხით საზამთროს ნარევი საცერში და შემდეგ ქვაბში. დაპრესეთ წვენი, გამოიყენეთ ხის კოვზი, რომ გაანთავისუფლოთ წვენი ნარჩენებისგან. აურიეთ წვენი და შაქარი ერთად.

ნარევი

3.  გაახურეთ თქვენი ქვაბი დაბალ-საშუალო ტემპერატურაზე. მიიყვანეთ წვენი ადუღებამდე, მაგრამ არ აადუღოთ. განაგრძეთ წვენის ადუღება. გასინჯეთ ხშირად, რომ ნახოთ როგორი არომატები განვითარდება. როდესაც წვენი გამზადდება გადმოიღეთ გაზქურიდან და გააციეთ.

მზადა

4. ჩაასხით ჭურჭელში და გააგრილეთ. გაგრილებული წვენი მოათავსეთ ჭიქაში ყინულებით. მორთეთ იგი პიტნით.

წვენი

მეთოდი 3: ბროწეულის და საზამთროს წვენი

შემოიკრიბეთ ინგრედიენტები. ორი ადამიანისთვის დაგჭირდებათ:

  • 625 გრამი უთესლო საზამთრო
  • 2 ბროწეული
  • 200 გრამი ახალი ჟოლო
  • ყინულის კვადრატები

1. გაანთავისუფლეთ საზამთრო ქერქისგან და სქელ ნაჭრებად. გააცალეთ ბროწეულს ნაყოფი. დაიტოვეთ ცოტაოდენი ნაყოფი მოსართავად. მოათავსეთ საზამთრო წვენსაწურ მანქანაში ან ბლენდერში. დაამატეთ ბროწეულის ნაყოფი, ჟოლო და აურიეთ იქამდე, სანამ ნარევი არ გახდება გლუვი.

2. ჩაასხით წვენი, ყინულებთან ერთად მაღალ ჭიქაში. მოაყარეთ ჟოლოები თავზე მოსართავად.

ბროწეულიანი წვენი

მეთოდი 4 საზამთროს ქერქის წვენი

საზამთროს ყველა ნაწილს შორის ყველაზე ნოყიერია ქერქი, ამიტომაც მარგებებელი გრძნობაა ისიამოვნოთ ამ ნაწილითაც.

1. გარეცხეთ საზამთრო კარგად. მოაცალეთ ჭუჭყი ან ხარვეზები. მოაცალეთ ქერქი უკურკო საზამთროს. ცალკე გადადეთ ქერქი საზამთროსგან. დაჭერით ქერქი. დაჭრილი საზამთროს ქერქი მოათავსეთ ბლენდერში. ათქვიფეთ იქამდე, სანამ არ მიაღწევს სასიამოვნო კონსისტენცია.

  • დაამატეთ წყალი საჭიროებისამებრ.

2. ჩაასხით მაღალ ჭიქაში და ისიამოვნეთ!

ქერქის წვენი

მეთოდი 5: საზამთროს 7Up წვენი

შემოიკრიბეთ ინგრედიენტები. თქვენ დაგჭირდებათ:

  • ნახევარი საზამთრო
  • 3 ჩაის კოვზი შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 1 ჭიქა 7Up
  • 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • ყინულის კვადრატები

1. დანის გამოყენებით მოაცალეთ ქერქი საზამთროს და დაჭერით სქელ ნაჭრებად. მოათავსეთ საზამთრო წვენსაწურ მანქანაში. დაამატეთ შაქარი, მარილი და ლიმონის წვენი. ჩაასხით ჭიქაში. მიირთვით ის 7Up-თან და ყინულის კვადრატებთან ერთად.

 

წინა «
შემდეგი »

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.