რომელი ღვინო დავლიოთ კერძთან

  • marinola
  • სექტემბერი 7, 2012

სასმელითევზეულის საუზმე – თეთრი მშრალი.

შებოლილი ხორცეული – ვარდისფერი ან სუსტი წითელი.

კერძები ბრინჯით – თეთრი მშრალი, სუსტი წითელი ან ვარდისფერი.

ნანადირევი – ძველი წითელი კეთილშობილური.

ბოსტნეულის კერძები – მშრალი ან თეთრი მუსკატის.

თეთრი ხორცი – წითელი საშუალოდ დავარგებული.

მაგარი ყველისათვის – დავარგებული წითელი.

რბილი ყველისათვის – წითელი მაჭარი.

ხილი – თეთრი, ცქრიალა შამპანური.

დესერტი – ლიქიორი ან ტკბილი შამპანური.

ცხარე, მწარე კერძები ძმრით ან ლიმონით შეზავებული მომჟავო-მოტკბო კერძები, შოკოლადი, ნაყინი – ღვინის გარეშე.

მიზანშეწონილია დავარგებული წითელი ღვინო წინასწარ სუფრაზე გატანამდე რამდენიმე საათით ადრე გაიხსნას, რათა ჰაერით ,,ისუნთქოს“ და ჟანგბადით ავსების შესაძლებლობა მიეცეს.

წინა «
შემდეგი »