სოკოს მომზადების ძველი ქართული წესი

  • marinola
  • September 17, 2012
  • 0
სოკო
სოკო

iHOW.GE

სტატიის მიხედვით თქვენ ისწავლით სოკოს ძველი ქართული წესით მომზადება ამისათვის კი დაგჭირდებათ

სოკოს მოსამზადებელი ინგრედიენტები:

სოკო – 500გ. (ქამა სოკო)

ნიგოზი – ½ ჩაის ჭიქა

ნიორი – 3 კბილი

ქინძი – 4-5 ღერო

ძმარი, წითელი წიწაკა, მარილი გემოვნებით.

კარგად გარეცხილ და მშრალ სოკოს ქუდებს მოაყარეთ მარილი, დააწყვეთ ლითონის უჟანგავ ბადეზე და დადგით ცხელ ნახარშზე. ცალი მხარე რომ შეიწვება, სოკო გადააბრუნეთ. შეწვის შემდეგ ჩაალაგეთ ქვაბში, ნიგოზი, ნიორი, ქინძი, წიწაკა გაატარეთ ხორცსაკეპში. დაუმატეთ მარილი გემოვნებით, გახსენით ძმრით და დაუმატეთ გადადუღებული ცივი წყალი, მომზადებული სოუსი დაასხით ჭურჭელში მოთავსებულ შემწვარ სოკოს.

ასევე შეიძლება სოკოს მოშუშვა ქვაბში, ზეთით. ამ შემთხვევაში სოკო წვრილად უნდა დაჭრათ, ხოლო მოშუშვის შემდეგ დაასხით მომზადებული სოუსი.

Previous «
Next »