წითელი ორცხობილის რეცეპტი

  • lasha117
  • იანვარი 18, 2012

ამგვარი ორცხობილა თავად მაქვს გასინჯული (მართალია სხვა ფერის, თუმცა ფერი, ვფიქრობ, ამ შემთხვევაში გადამწყვეტი არ არის), ამიტომ თქვენც გირჩევთ ერთხელ მაინც დააგემოვნოთ.
 
 
 

წითელი ორცხობილისათვის საჭირო ინგრედიენტები:


 

  • 1/2 ჭიქა კარაქი (115 გრამი);
  • 250 გრამი შაქარი;
  • 1 კვერცხი;
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილის ფხვნილი;
  • 1 სუფრის კოვზი წითელი ფხვნილი (საკვები);
  • 170 გრამი ფქვილი;
  • 1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი (20-25 გრამი);
  • 1 ჩაის კოვზი საცხობი ფქვილი;
  • 1/4 ჩაის კოვზი სოდა;
  • 1/2 ჩაის კოვზი მარილი;
  • კრემი ორცხობილის გასაფორმებლად.

 
1. გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუს ცელსიუსზე ან 375 გრადუს ფარენჰეიტზე;
 
2. აიღეთ ჯამი და აურიეთ ერთმანეთში კარაქი და შაქარი;
 

 
3. ნაზავს დაუმატეთ ვანილი, კვერცხი, წითელი ფხვნილი და განაგრძეთ ათქვეფა;
 

 
4. აიღეთ მეორე ჯამი და დანარჩენი ინგრედიენტები მასში მოათავსეთ;
 

 
5. ნელ-ნელა შეურიეთ ორივე ჯამის ინგრედიენტები ერთმანეთში;
 

 
6. მიღებული მასა მოათავსეთ პატარა ნაწილებად (ორი-სამი ჩაის კოვზის ოდენობით) საცხობ დაფაზე;
 

 
7. შედგით ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში;
 
8. გამოიღეთ, დაელოდეთ გაციებას და წაუსვით მას კრემი.
 

 
გემრიელად მიირთვით.

წინა «
შემდეგი »