როგორ მოვამზადოთ დარიჩინის ნამცხვარი საახალწლოდ?

  • An'na
  • დეკემბერი 25, 2015

ნამცხვარიეს რეცეპტი შეგიძლიათ კვირებით და თვეებით ადრე გააკეთოთ ახალ წლამდე და შემდეგ შეინახოთ მაცივარში, სანამ მზად არ იქნებით მის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები:

  • 225 გრამი ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • 2 ჩაის  კოვზი მიწის დარიჩინი
  • 225 გრამი უმარილო კარაქი
  • 225 გრამი კრისტალური შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილის ესენცია

ნაბიჯი 1:

ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი მარილი და დარიჩინი და გადადგით გვერდზე.

ნაბიჯი 2:

ელექტრული მიქსერით მოურიეთ კარაქს სანამ კრემივით არ იქნება.  შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და გააგრძელეთ მორევა სანამ ნარევი არ გახდება ღია ფერის.

კვერცხი და შაქარი

ნაბიჯი 3:

შეურიეთ კვერცხები და ვანილის ესენცია. შემდეგ ნარევი ნელ-ნელა ჩაასხით კარაქის ნარევში.შემდეგ დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები და იქამდე მოურიეთ, სანამ ძალიან კარგად არ მოირევა.

კრემი

ნაბიჯი 4:

დაყავით ცომი 4 ნაწილად, შემდეგ დაამრგვალეთ 5 სმ დიამეტრის მქონდე ცომებად. გაახვიეთ ფოლგაში და გაყინეთ ან გააგრილეთ გამაგრებამდე.

ცომი

ნაბიჯი 5:

გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსამდე. წაუსვით ცხიმი ორ საცხობ ქაღალდს.

ნაბიჯი 6:

მჭრელი დანით დაჭერით ცომი 5 მმ ზომის ცომებად.ცომები დააწყვეთ გამოსაცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ ფერს შეიცვლის. შემდეგ გააციეთ

ცომები

მზადაა!

ნამცხვარი

კომენტარის დატოვება

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.