ეს რეცეპტი შეგიძლიათ კვირებით და თვეებით ადრე გააკეთოთ ახალ წლამდე და შემდეგ შეინახოთ მაცივარში, სანამ მზად არ იქნებით მის მოსამზადებლად.
ინგრედიენტები:
- 225 გრამი ფქვილი
- მწიკვი მარილი
- 2 ჩაის კოვზი მიწის დარიჩინი
- 225 გრამი უმარილო კარაქი
- 225 გრამი კრისტალური შაქარი
- 2 კვერცხი
- 1 ჩაის კოვზი ვანილის ესენცია
ნაბიჯი 1:
ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი მარილი და დარიჩინი და გადადგით გვერდზე.
ნაბიჯი 2:
ელექტრული მიქსერით მოურიეთ კარაქს სანამ კრემივით არ იქნება. შემდეგ დაუმატეთ შაქარი და გააგრძელეთ მორევა სანამ ნარევი არ გახდება ღია ფერის.
ნაბიჯი 3:
შეურიეთ კვერცხები და ვანილის ესენცია. შემდეგ ნარევი ნელ-ნელა ჩაასხით კარაქის ნარევში.შემდეგ დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები და იქამდე მოურიეთ, სანამ ძალიან კარგად არ მოირევა.
ნაბიჯი 4:
დაყავით ცომი 4 ნაწილად, შემდეგ დაამრგვალეთ 5 სმ დიამეტრის მქონდე ცომებად. გაახვიეთ ფოლგაში და გაყინეთ ან გააგრილეთ გამაგრებამდე.
ნაბიჯი 5:
გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსამდე. წაუსვით ცხიმი ორ საცხობ ქაღალდს.
ნაბიჯი 6:
მჭრელი დანით დაჭერით ცომი 5 მმ ზომის ცომებად.ცომები დააწყვეთ გამოსაცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ ფერს შეიცვლის. შემდეგ გააციეთ
მზადაა!
You must log in to post a comment.