ეს არის შვედური ტრადიციული საახალწლო ნამცხვრები, რომელსაც კონიაკი აძლევს საუკეთესო თვისებებს.
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა/300 გრამი უმაღლესი ხარისხის ან ჩვეულებრივი ფქვილი
- 200 გრამი კარაქი
- 2-3 ჩაის კოვზი კონიაკი
- 1/3 ჭიქა შაქარი
ნაბიჯი 1:
ფქვილი განათავსეთ ხის საჭრელ დაფაზე. ამოჭერით მრგვალი ადგილი.
ნაბიჯი 2:
დააგდეთ კარაქი ფქვილის ამოჭრილ ადგილას, შემდეგ კი დაამატეთ შაქარი და კონიაკი. მოზილეთ ძალიან კარგად.
ნაბიჯი 3:
დატოვეთ ცივ ადგილას მთელი ღამის განმავლობაში. დააფარეთ ნესტიანი ჩაის ტილო, თუ პრობლემა გაქვთ მწერებთან.
ნაბიჯი 4:
გაახურეთ ღუმელი 175-200 გრადუსამდე.
ნაბიჯი 5:
დაჭერით ცომი 20 სანტიმეტრი სიგრძის მქონე ცომებად და დაახლოებით ფანქრის სისქედ. შემდეგ კი ცომი გადაგრიხეთ.
ნაბიჯი 6:
დაგრეხილი ნაწილების ბოლოები შეაერთეთ ერთმანეთთან. გამოსაცხობ ლანგარზე დააფინეთ გამოსაცხობი ქაღალდი. შემდეგ კი დაალაგეთ ნამცხვრები სათითაოდ. გამოაცხვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გააციეთ
გემრიელად მიირთვით!
You must log in to post a comment.