როგორ მოვამზადოთ მარწყვის ლიქიორი

  • Kate
  • ოქტომბერი 23, 2013

მარწყვის ლიქიორისაჭირო ინგრედიენტები:

  • მარწყვი (500 გრ)
  • არაყი (400-500მლ. დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე)
  • შაქარი (500-600გრ. დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე და მარწყვის სიტკბოზე)
  • წყალი

მომზადება:

  1. გარეცხეთ მარწყვი, შეგიძლიათ დაჭრათ უფრო პატარა ნაწილებად.
  2. მოათავსეთ მარწყვი ცარიელ ქილაში, დაამატეთ არაყი, მჭიდროდ დალუქეთ ქილა და მოათავსეთ ბნელ, ცივ ადგილას (მაცივარში) 2 კვირით. შეგიძლიათ დაამატოთ ვანილი არომატისთვის. დღეში ერთხელ შეანჯღრიეთ ქილა.
  3. 2 კვირის შემდეგ მოამზადეთ შაქრის სიროფი: ადუღეთ შაქრიანი წყალი, მანამ სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება. დაუმატეთ სიროფი ალკოჰოლიან მარწყვს და გააჩერეთ 24 საათი.
  4. შეანჯღრიეთ ლიქიორი და გადაასხით ბოთლებში.

კომენტარის დატოვება

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.