როგორ მოვამზადოთ პიცის პასტა?

  • An'na
  • იანვარი 27, 2016

მაკარონიყველას უყვარს პიცა, თუმცა ხანდახან ის ზედმეტად ბავშვურია. რატომ არ ცდით დიდების ვერსიის პასტის მომზადებას?

 

ინგრედიენტები:

  • 36 გრამი კონსერვის ქილა იტალიური სტილის დაჭრილი პომიდორი
  • 1/2 ჭიქა მშრალი, თეთრი ღვინო
  • 1 ჭიქა კრემი
  • მარილი
  • წყალი
  • 2 ჭიქა პასტა
  • 2-3 ჭიქა გახეხილი მოცარელა
  • სუფთა ზეითუნის ზეთი

1. მოხარშეთ პასტა საშუალო ზომის ქვაბში. გაწურეთ და დააბრუნეთ ცხელ ქვაბში.

2. ტაფაში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და გააცხელეთ ის, სანამ ზეთი არ გაცხელდება( დაახლოებით 2 წუთით). შემდეგ ჩაყარეთ დაჭრილი პამიდვრები და მოამზადეთ 5 წუთით,თან ხშირად ურიეთ. ჩაასხით ღვინო და კრემი ტაფაში და მოურიეთ. დატოვეთ ადუღებამდე.

ტაფა

3. სოუსი ადუღეთ 5-10 წუთის განმავლობაში.

4. სოუსი ჩაასხით პასტას ჯამში. მოურიეთ დაბალ/საშუალო ცეცხლზე. ჩაყარეთ ყველი და მოურიეთ, სანამ ყველი არ დადნება.

ყველი

5. გადმოიღეთ, მოემსახურეთ და ისიამოვნეთ!

კომენტარის დატოვება

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.