როგორ მოვამზადოთ საზამთროს წვენი?

  • An'na
  • 06/08/2014

საზამთროს წვენისაზამთროს წვენი ჩააქრობს თქვენს წყურვილს ზაფხულის ცხელ დღეებში. თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი ქვემოთ მოცემული წვენებიდან, ეს დამოკიდებულია თქვენს არჩევანზე. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამზადოთ ბროწეულისა და საზამთროს ნაზავი.

 

 

მეთოდი 1: ათქვეფილი საზამთროს წვენი

ინგრედიენტები:

  • 1 უკურკო საზამთრო
  • შაქრის ფხვნილი ან თაფლი გემოვნებით
  • ცივი წყალი და ყინულები

 

ნაბიჯი 1 – საზამთროს წვენი:

მოათავსეთ საზამთრო საჭრელ დაფაზე. მოაცილეთ საზამთროს მისი სქელი კანი და დაჭერით (2.5 სმ) ზომის ნაჭრებად. მსხვილი ნაჭრების მისაღებად დანა უნდა იყოს ბასრი.

 

საზამთროს დაჭრა

ნაბიჯი 2 – საზამთროს წვენი: 

მოათავსეთ საზამთროს ნაჭრები ღრმა ჯამში, რეზინის კონტეინერში ან თეფშზე. ჩანგლის მაგივრად შეგვიძლია მოვაცილოთ ხელით.

დაჭრილი საზამთრო ჯამში

 

ნაბიჯი 3 – საზამთროს წვენი:

მოვათავსოთ საზამთროს დაჭრილი ნაჭრები ბლენდერში. დავამატოთ შაქრის ფხვნილი ან თაფლი.

  •   ავთქვიფოთ საზამთროს ნაჭრები და შაქარი გემოვნებით.
  •   დავამატოთ წყალი თხელი წვენისთვის, სქელი წვენისთვის კი გამოვიყენოთ ყინულები.

საზამთრო ბლენდერში

 

ნაბიჯი 4 – საზამთროს წვენი:

ათქვიფეთ კარგად სანამ წვენი არ გახდება გლუვი. ჩაასხით წვენი ჭიქაში და დაუმატეთ ყინულები. ახლა შეგიძლიათ მიირთვათ.

 

საზამთროს წვენი

მეთოდი 2:

ინგრედიენტები:

  • 7 პიტნის ფოთოლი
  • 1 1/2 ჭიქა ლიმნის წვენი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 უკურკო საზამთრო

 

ნაბიჯი 1 – საზამთროს წვენი:

მოაცილეთ საზამთროს მისი სქელი კანი. დაჭერით  (2.5) ზომის ნაჭრებით.

 

დაჭრილი საზამთრო

ნაბიჯი 2 – საზამთროს წვენი:

ავთქვიფოთ საზამთროს ნაჭრები, პიტნა და ლიმნის წვენი. ნარევი უნდა გახდეს გლუვი.

დაბლენდერებული საზამთრო

ნაბიჯი 3 – საზამთროს წვენი:

საცერის დახმარებით ჩაასხით საზამთროს, ლიმნისა და პიტნის ნარევი ქვაბში. დააჭირეთ საზამთროს იმისთვის, რომ მიიღოთ მეტი წვენი, ამისთვის გამოიყენეთ ხის კოვზი. დააამატეთ წვენს შაქარი და მოურიეთ.

კოვზი

ნაბიჯი 4 – საზამთროს წვენი:

გავათბოთ ქვაბი საშუალო–დაბალ სითბოზე. მიიყვანეთ წვენი გათბობამდე, მაგრამ არ მისცეთ ადუღების საშუალება.

ადუღებული საზამთრო

ნაბიჯი 5 – საზამთროს წვენი:

გააგრძელეთ წვენის გათბობა. გასინჯეთ ხშირად, რომ ნახოთ, როგორ ვითარდება მისი გემო. როდესაც წვენი გამზადდება, ამოიღეთ ცხელი წვენი, იმისათვის, რომ გაცივდეს.

 

საზამთრო ქვაბში

ნაბიჯი 6 – საზამთროს წვენი:

ჩაასხით წვენი კონტეინერში და გააცივეთ. შემდეგ გადაიღეთ წვენი კონტეინერიდან მაღალ, ყინულიან ჭიქაში. შევამკოთ წვენი პიტნის ფოთოლით.

 

საზამთროს წვენი

მეთოდი 3:

ინგრედიენტები:

  • 1 1/4 (625გ) უკურკო საზამთრო
  • 2 ბროწეული
  • 200გ ცოცხალი ჟოლო
  • ყინულიები

 

ნაბიჯი 1 – საზამთროს წვენი:

მოაცალეთ საზამთროს ქერქი და დაჭერით ნაჭრებად. მოაცილეთ მარცვლები ბროწეულს. რამდენიმე თესლი შექმნის განზე მორთულობას.

 

საზამთრო

ნაბიჯი 2 – საზამთროს წვენი:

მოათავსეთ საზამთრო ბლენდერში. დაამატეთ ბროწეულის მარცვლებიდა ჟოლო, ავთქვიფოთ მანამ არ გახდება გლუვი.

 

ბლენდერი

ნაბიჯი 3 – საზამთროს წვენი:

საზამთროს წვენი

ჩაასხით წვენი ყინულებიან ჭიქაში. შეგიძლიათ ჟოლო და ბროწეულის მარცვლები გამოიყენოთ მოსართავათ. გემრიელად მიირთვით!

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.